MIA/VAMIL-voordeelregeling

De Mia\Vamil-regeling is een regeling van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om milieuvriendelijke investeringen te stimuleren. Met de MIA kan een ondernemer profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt de mogelijkheid om 75 % van de investeringskosten af te schrijven. Investeringen die in aanmerking komen zijn te vinden op de Milieulijst 2019.

Eén van deze investeringen is de aanschaf van een Greenwall. Ondernemers die investeren in een groene Greenwall kunnen dus profiteren van de regeling.

Doelgroep

Ondernemers die inkomsten en/of vennootschapsbelasting betalen en fiscaal voordelig willen investeren in milieuvriendelijke technieken. Alle informatie over MIA\VAMIL vindt u hier.

MIA/VAMIL-voordeelregeling

Onderstaand volgt de integrale tekst van de milieulijst 2019:

Muurbegroeiingssysteem

 Gepubliceerd op: 10 december 2019

a. bestemd voor: het beperken van geluidsoverlast en het bevorderen van broed-, schuil- of foerageermogelijkheden voor dieren door middel van een muurbegroeiingsysteem met dubbelzijdige begroeiing, waarbij het metalen frame zodanig beschermd is dat er geen stoffen uitlogen naar de bodem,

b. bestaande uit: een metalen frame met beschermende laag, substraat, dubbelzijdige begroeiing en al dan niet de volgende onderdelen: irrigatieleidingwerk en nestelvoorzieningen.

Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 150 per vierkante meter in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek.

Vraag uw accountant of boekhouder naar de mogelijkheden voor uw onderneming.