Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

De ‘NL’ in NL Greenlabel staat voor Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra, de initiatief-nemers van NL Greenlabel. Zij hebben zich ten doel hebben gesteld om het gebruik van duurzame materialen en producten in de ruimste zin van het woord te bevorderen. De herkomst van materialen en producten speelt daarbij een belangrijke rol. Greenwall onderstreept deze doelstelling en heeft zich als een van de eerste spelers in de markt van duurzame producten aangesloten bij NL Greenlabel.

Inspiratie voor consumenten, bedrijven en overheden

Het doel van NL Greenlabel is om consumenten, bedrijven, overheden en vakmannen te inspireren en informeren. Inspireren met een duidelijk verhaal en concrete voorbeelden van duurzame buitenruimtes. En informeren over duurzame producten en materialen, die eenvoudig kunnen worden toegepast.

Groen geeft belevingswaarde

Groen geeft mensen meer rust en minder stress. Het voegt belevingswaarde toe aan ons leven. Daarom heeft groen de toekomst. Ons leven en de natuur moeten in evenwicht komen. De kwaliteit van het leven moet hand in hand gaan met het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Duurzaamheid meetbaar maken

De visie van NL Greenlabel op de toekomst bestaat uit het meetbaar maken van duurzaamheid door middel van een paspoort. Deze waarden worden gecommuniceerd naar de eindgebruiker. Hiervoor is in samenspraak met Royal HaskoningDHV het duurzaamheidspaspoort ontwikkeld.

Duurzaamheidspaspoort

Greenwall is trots om te melden dat wij inmiddels gecertificeerd zijn met een Label A

Bewustwording vergroten

Verder werkt NL Greenlabel volgens een MVO plan en zijn er inmiddels al twee Green Deals gesloten met de Rijksoverheid om deze ‘beweging’ verder uit te rollen. Door middels van congressen wordt de bewustwording van de duurzame buitenruimte verder vergroot. Meer weten over NL Greenlabel? Bezoek hun website hier.