Wat kan ik als makelaar doen bij vragen over geluidoverlast?

Wat kan ik als makelaar doen bij vragen over geluidoverlast?

U heeft een prachtige woning in de verkoop, op een ruime kavel, landelijk gelegen maar toch op korte afstand van alle voorzieningen, schitterend gerenoveerd en in uitstekende staat, met een hele schare belangstellenden voor een bezichtiging.

Helaas haakt de één na de andere kijker na het bezoek af vanwege de geluidoverlast, bijvoorbeeld als gevolg van het drukke verkeer, speelterreinen of luidruchtige buren in de directe omgeving van het aangeboden object. Waardoor de perfecte woning tot ieders verbazing onverkoopbaar blijkt, zelfs na een substantiële daling van de vraagprijs. Ongetwijfeld heeft u er als makelijk ook wel een mee te maken gehad,

 Wat kunt u als makelaar in deze situatie doen?

Niet bagatelliseren
Bagatelliseer de reactie van de kijker niet: de potentiële klant heeft het euvel immers opgemerkt en geluidoverlast is een subjectieve waarneming: wat de één als hinderlijk ervaart zal een ander nauwelijks opmerken.

Akoestisch onderzoek laten uitvoeren
Voer al vooraf een oriënterend akoestisch onderzoek uit naar het effect van een geluidsscherm in de tuin. De potentiële koper die het verkeerslawaai als bezwaar aanmerkt kunt u op deze manier geruststellen. Deze haakt niet af en zal zijn aankoopbeslissing baseren mede op de resultaten van dit onderzoek. Door het onderzoek vooraf uit te voeren is het voor alle belangstellenden, en al tijdens de eerste bezichtiging, beschikbaar.

Geluidsschermen plaatsen
U kunt ook de verkopende partij aanraden om (preventief) een geluidsscherm te plaatsen. De kans is groot dat daarmee het geluidsniveau in de tuin dusdanig daalt, dat het niet meer als storend wordt ervaren. De verkopende partij hoeft daardoor niet of nauwelijks met de vraagprijs te zakken om de woning verkocht te krijgen.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Wij zijn gespecialiseerd in geluidsoverlast en de hinder daarvan. Onze natuurlijke geluidsschermen zijn mede bedoeld voor tuinen en hebben een hoge geluidsisolatie. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.