Even niets … rust en stilte

Even niets … rust en stilte

We hebben allen van tijd tot tijd behoefte aan rust en stilte, tijd om te ontspannen. Tijd om onze ervaringen te verwerken, te reflecteren op wat we hebben meegemaakt en op wat we écht belangrijk vinden in ons leven. Tijd voor een pitstop, bij te tanken en weer op te laden. Een rustige, stille omgeving kan helpen bij het tot rust komen. Even weinig prikkels. 

Dag van de Stilte

Op zondag 29 oktober 2017 staan/zijn we even stil tijdens de Dag van de Stilte. Het doel van deze jaarlijks terugkerende themadag is om de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek.

Activiteiten

Op de Dag van de Stilte kunnen vele mensen deelnemen aan één of meer van de ruim honderd stilteactiviteiten die door het hele land worden aangeboden. Stilte-activiteiten waarin je de stilte buiten én in jezelf kunt beleven. Ze staan per provincie vermeld op website www.dagvandestilte.nl. In bijvoorbeeld het Vlinder Huys in Amersfoort wordt een Feest van de Stilte georganiseerd waar bezoekers in de ochtend en de middag aan diverse stilte activiteiten kunnen meedoen.

Onderzoek

Met de Stiltegebiedencampage Oog, oor en hart voor stilte(gebieden) vragen wij samen met Stichting Groene Hart en Stilte ned. werk aandacht voor het belang van stilte en stiltegebieden. Op de Dag van de Stilte kunt u een Stiltegebied bezoeken en ons via de gratis te downloaden MoSART app laten weten wat u van het gebied vindt. Meer informatie over dit onderzoek kunt u vinden op de website Stiltegebieden.