Provinciale weg – St. Prex (CH)

Toepassing: Rondweg

In het voorjaar van 2012 is er door Greenwall zelf een Greenwall geluidsscherm opgeleverd in St.-Prex, Zwitserland. Een Nederlandse projectontwikkelaar bouwt daar op een kavel aan het meer van Geneve drie riante woningen met uitzicht over het meer. Aan de voorzijde van de kavel ligt een drukke weg, waar onder andere veel vrachtverkeer passeert.

Om het overlast van het verkeersgeluid te beperken is er gekozen voor de Greenwall Classic 300 met daaronder een anderhalve meter hoge wal. De in totaal 4.5 meter hoge wal is aangeplant met verschillende soorten (gekleurde) klimop.

Opdrachtgever: Nederlandse projectontwikkelaar
Uitvoeringsperiode: Maart 2012
Oppervlakte: 460 m²
Werkzaamheden: In samenwerking met een lokaal bosbouwbedrijf is het 100 meter lange geluidsscherm binnen 3 dagen geplaatst.

Product: Greenwall Classic