Begraafplaats – Oegstgeest

Toepassing: Rijksweg

Op de huidige begraafplaats rondom de kerk is geen ruimte meer om te begraven waardoor een uitbreiding van de begraafplaats noodzakelijk was. De ontwikkeling van de uitbreiding van de begraafplaats biedt de kans om de plek van het "Groene kerkje" nog sterker in de omgeving te verankeren. De zichtbaarheid van de kerk en de veilige bereikbaarheid kunnen met de begraafplaats worden vergroot. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om voor de gehele zone tussen de Haarlemmerstraatweg en de rijksweg A44 een groene dorpsrand te maken.

Onderdeel van de groene dorpsrand is het Greenwall geluidscherm. Om de begraafplaats visueel af te scherm van de A44 en het geluid van onder andere wegverkeer te absorberen en reduceren is er gekozen voor de Greenwall Classic. De in totaal 250 meter lange geluidswal heeft een hoogte van 2 en 3 meter. Onderdeel van de Greenwall is een volledig geautomatiseerd beregeningssysteem, inclusief zonnepanelen en GSM storingsmelder.
Op vrijdag 25 november 2011 heeft de officiële opening plaatsgevonden.

Opdrachtgever: Begraafplaats Oegstgeest
Uitvoeringsperiode: November 2011
Oppervlakte: 855 m²

Product: Greenwall Classic